Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

Johannes Wätterbäck, Theres Lundén

Zbierz, przechowaj, zjedz

Tłumaczenie: Ewa Wojciechowska

Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych roślin, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?

Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
• wyraziste kimchi,
• wyborną pastę z fety i tymianku,
• makaron z kremowym sosem z jarmużu,
• zupę z buraków z chrzanową śmietanką,
• kremową pastę baba ghanoush
• oraz wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.

"Zbierz, przechowaj, zjedz" to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.

Oprawa twarda

Format: 165x210

Liczba stron: 224

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-240-7370-2

Tłumaczenie: Ewa Wojciechowska

Recenzje

Dodaj własną recenzję
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.