Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta

Mniej radykalna

Można uznać, że jestem uzależniona od kupowania książek z przepisami. Widziałam poprzednie książki Julity Bator o zamienianiu chemii na jedzenie, ale bardzo nie lubię radykalizmu w żadnej dziedzinie.

Miałam wrażenie, że autorka w swoich poprzednich książkach demonizuje jedzenie i zbyt poważnie podchodzi do żywienia. Jednak jej książkę świąteczną: Święta bez chemii" kupiłam, bo jest tak ślicznie wydana, że po prostu musiałam ją mieć. W środku naprawdę przydatne przepisy i kilka mądrych porad i słów, jak nie faszerować się na co dzień chemią. Polecam.


Recenzent: Eliza Małecka

Jak sprawić, by nad stołem unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt

Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami.
Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni.
Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę?
Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co najlepsze. Bez polepszaczy!