Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler

Książka kropką nad "i"

Książka "Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler" jest lekturą obowiązkową dla miłośników jej talentu nie tylko kulinarnego, ale także restauratorskiego. Przyznaję, że byłam sceptycznie nastawiona. Przed wzięciem książki do ręki moją pierwszą myślą było „o rany kolejny kucharski gniot pełen niezrozumiałego dla laika bełkotu". Ale kiedy powoli przewijałam strony książki moje negatywne nastawienie mijało, a nawet zaczęłam się do siebie uśmiechać.


Przepisy krótkie, proste i treściwe. Książka w jasny sposób przedstawia historię programu, którego jestem wielką fanką. Potrawy są ustawione chronologicznie tak, że miłośnicy śmiało mogą odwołać się do dowolnego sezonu. Żałuje tylko, że przed prezentacją przepisów nie ma krótkich opisów lub streszczeń odcinków, tego jak bardzo prezentowana potrawa zmieniła życie często "małego rodzinnego biznesu".


Dania nie są skomplikowane, ale bardzo smaczne i godne polecenia nawet dla bardziej wybrednych podniebień. Wydanie piękne z dobrymi fotografiami, celnymi czasem kąśliwymi uwagami głównej bohaterki, którą jest oczywiście nie kto inny a Magda Gessler, wspaniale odnoszą do najczęstszych błędów popełnianych w kuchni, a także są cenną wskazówką na przyszłość. Autorka "podaje na talerzu" pomysły na udane dania, które wspaniale wieńczą wszelkiego rodzaju spotkania towarzyskie, rodzinne wizyty i inne okazje. Z niecierpliwością czekam na dalsze "Kuchenne rewolucje".


Recenzent: Patrycja Wasilewska

Niepublikowane przepisy, które zmieniły kulinarne oblicze kraju

Słynna restauratorka prezentuje swoje dotąd niepublikowane przepisy, które zmieniły kulinarne oblicze kraju. Czy jesteście gotowi na przyjęcie Magdy Gessler pod swój dach i na metamorfozę we własnej kuchni?

Dzięki Kuchennym rewolucjom zrozumiałam, że łyżką naprawdę można zawojować świat. Mam nadzieję, że ta wiedza przyda się Wam do stworzenia we własnych domach magicznej rzeczywistości cudownie pachnących potraw, serdecznych spotkań i szczerych rozmów przy stole. Książka, którą właśnie trzymacie w rękach, zawiera najlepsze przepisy, których użyłam podczas realizacji odcinków programu. Znajdziecie w nich polskie składniki naszych kuchni regionalnych, doprawione rodzinnym ciepłem, serdeczną przyjaźnią i radosnym spełnieniem.
Magda Gessler