Wydawnictwo Znak - Dobrze nam się wydaje

Magda Gessler

Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny

Szczypta tradycji, ciut nowoczesności i garść polskich smaków!

Truskawki kaszubskie jak wspomnienie lata, gęste powidła krzeszowickie, kremowy bundz z wiosennego wypasu owiec i sycący pieprzny kindziuk.

Magda Gessler zaprasza na niepowtarzalną kulinarną wyprawę. Pokazuje, że w Polsce można znaleźć produkty o unikalnych smakach i wyczarować z nich fantazyjne dania.

“Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny” to oryginalne autorskie przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Przejrzysty podział na regiony pozwoli Ci wzbogacić wycieczki po Polsce o nowe doznania kulinarne, a rady autorki odmienią Twoją kuchnię na co dzień. Czy sięgniesz po produkty rekomendowane w książce, czy zastąpisz je dostępnymi lokalnie zamiennikami, Twoje gotowanie z pewnością zachwyci najbliższych.

Szczypta tradycji, ciut nowoczesności i garść polskich smaków!
Przed Tobą najsmakowitsza z podróży!


Szukasz pomysłu na prezent? Zobacz nasze nasze kulinarne gadżety:

Zobacz jak je otrzymać





Oprawa twarda

Format: 205x260

Liczba stron: 248

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania: 2013-11-04

ISBN: 978-83-240-2486-5

Recenzje

Dobre bo...
48 54
Każdy, choć odrobinę zainteresowany tym, co je, słyszał kiedyś nazwisko Gessler. To nazwisko, połączone z imieniem Magda, mówi niemal wszystko. Na co dzień znana restauratorka. Jak piszą w Internecie jest właścicielką i współwłaścicielką kilkunastu restauracji. Od kilku lat prowadzi polską wersję programu „Kuchenne koszmary" zatytułowaną „Kuchenne rewolucje" oraz jest jurorką w polskiej edycji MasterChefa. Zdecydowanie więc nie może narzekać na nudę, a na kuchni powinna się znać. Dlatego z wielką przyjemnością sięgnęłam po jej najnowszą książkę kucharską, zatytułowaną „Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny". Co odnalazłam w jej wnętrzu? Czy mnie czymś zaskoczyła? Czy czuję się usatysfakcjonowana? By się tego dowiedzieć, należy zapoznać się z poniższym tekstem.
>>> czytaj więcej
Smakowita regionalność
62 50
Magda Gessler szturmem wdarła się do ekstraligi polskich celebrytów. Jej zdolności kulinarne stały się inspiracją dla setek Polaków, którzy za jej namową i po obejrzeniu jej programów, zmieniają sposób odżywania, odświeżają swoje domowe posiłki, z wielką dbałością dobierają składniki i skrupulatnie rozliczają się z pięknego podania przygotowanych dań.
Moda na kuchenne rewolucje sięgnęła daleko poza mury odwiedzanych przez Gessler restauracji, wpływając na to, co i jak jadają Polacy.
>>> czytaj więcej
Dodaj własną recenzję
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.