wydawnictwo znak - Dobrze nam się wydaje

Paweł Ochman

Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału

Proste roślinne wypieki i desery mistrza słodkości

Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman – weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Teraz w nowej roślinnej odsłonie wracamy z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. Poznamy tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata.

Paweł Ochman w 100 nowych przepisach, których nie znajdziesz na blogu, podpowiada:
• Czym zastąpić nabiał i jajka?
• Jak łatwo połączyć podstawowe składniki?
• Co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie?

Paweł Ochman – weganin, autor bloga Weganon, farmaceuta. Jak mawiają jego przyjaciele: „Rano miesza w probówkach, wieczorem w garach”. Potrafi skutecznie przekonać do kuchni roślinnej nawet najbardziej zaniepokojonych rodziców, których dzieci zdecydowały się na kuchnię wegańską. Prowadzi warsztaty kulinarne na terenie całej Polski.

Oprawa twarda

Format: 220x260

Liczba stron: 288

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania: 2017-10-09

ISBN: 978-83-240-5001-7

Przeczytaj także

Ciasto bez jajek i mleka? Tak!
Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Przeczytajcie rozmowę z autorem książki „Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału"
>>> czytaj więcej
tu patroni

Recenzje

Dodaj własną recenzję
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.