wydawnictwo znak - Dobrze nam się wydaje

Joel MacCharles, Dana Harrison

Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni

Tłumaczenie: Magdalena Gignal

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?

Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:
1. Korzystaj z naturalnych składników.
2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
3. Powiedz „nie” marnowaniu żywności.
4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
6. Nie bój się eksperymentować.
7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie.

Zakasz rękawy i do roboty.
Just batch it!

Oprawa twarda

Format: 203 x 252

Liczba stron: 352

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania: 2017-07-17

ISBN: 978-83-7515-446-7

Tłumaczenie: Magdalena Gignal

Przeczytaj także

Zakręcona kuchnia!
Dziś do rąk czytelników trafia długo wyczekiwana pierwsza książka kucharska Joela i Dany, w której opisują siedem różnych technik konserwacji żywności - pasteryzowanie, kiszenie, suszenie, fermentację, chłodzenie, solenie i wędzenie oraz infuzowanie). Udowadniają, że konserwowanie nie musi oznaczać długich godzin spędzonych w gorącej kuchni na bezustannym mieszaniu, co zostaje zwieńczone trywialnym słoikiem dżemu czy galaretki.
>>> czytaj więcej

Recenzje

Dodaj własną recenzję
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.